Schoorsteenvegen

Elk jaar vinden ongeveer 2000 schoorsteenbranden plaats in Nederland. Uit onderzoek is gebleken dat 40 procent van de schoorstenen niet periodiek geveegd worden.
Het vegen van de schoorsteen kan u veel ellende besparen.

(Open) haarden/pelletkachels die gestookt worden met hout of pelletkorrels zorgen voor onverbrandbare deeltjes die in het rookkanaal terecht komen. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het stookkanaal en vormen een roetaanslag die creosoot genoemd wordt. Deze brandbare laag kan bij een temperatuur van ongeveer 500 graden Celsius in brand vliegen. De temperatuur van 500 graden is snel bereikt wanneer u de kachel stookt. Voor gaskachels adviseren wij het kanaal eens in de 4 jaar te laten inspecteren door een erkende schoorsteenveger.

Wij hebben sinds kort de handen ineen geslagen met Schoorsteenveger Theo Kuipers. Door zijn jarenlange expertise, een bekende naam in de schoorsteenveegbranche. Theo is al 15 jaar gespecialiseerd in zijn vak en tevens sinds 2008 een geregistreerde en ASPB gecertificeerde schoorsteenveger. Hij oefent zijn vak met enorm veel passie en plezier uit. Geen dak is voor hem te stijl of te glad om niet te kunnen betreden en uw kanaal weer stookklaar te maken. Is er iets kapot, mist u een regenkap, boldraadrooster of moet er een stuk pijp vervangen worden, dan kan dit door middel van onze samenwerking in de meeste gevallen meteen worden opgelost.

Tevens is het mogelijk om uw dakgoten, dakpannen te laten reinigen. Dit alles kan Theo ook voor u verzorgen. Vraag gerust naar de mogelijkheden

Vanuit Holten is hij werkzaam in diverse provincies. Wilt u weten wanneer hij in uw woonplaats actief is,
dan kunt u hiervoor een mail sturen naar: info@kachelhandelfuego.nl
of tijdens kantooruren bellen naar 0548-361282